Crveni krst Kotor Varoš obilježio Nedjelju Crvenog krsta

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.05.2016. 18:20

Kotorvaroški Crveni krst nizom aktivnosti obilježio je Nedjelju Crvenog krsta koja je trajala od 8. do 15. maja. Tokom Nedjelje organizovana su predavanja i radionice za mlade crvenokrstaše u školama na temu difuzije i diseminacije, a akcenat je bio na omasovljavanju Organizacije.

 Tokom kampanje u našem gradu i školama bili su postavljeni propagnadni punktovi Crvenog krsta na kojima su građani mogli dobiti propagnadni materijal, kupiti markicu CK ili dati dobrovoljni prilog. Volonteri kluba mladih Crvenog krsta Kotor Varoš permanentno su vršili promociju humanih vrijednosti i podsticali građane na solidarnost.

Od prikupljenih novčanih priloga obezbjediće se neophodne namirnice za pripremu humanitarnih paketa za najsiromašnije sugrađane na našoj opštini. Takođe, su se intezivno uvježbavale ekipe Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i vršili su pripreme za takmičenje.

Volonterka kotorvaroške organizacije Crvenog krsta Jelena Marković je istakla da je obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta prilika da se sugrađanima prikažu aktivnosti ove organizacije i da svi zainteresovani postanu njeni članovi.„Cilj nam je da se što više mladih uključi u naše aktivnosti kako bi razvili osjećaj humanosti i stekli nova znanja i vještine“, rekla je Markovićeva. U utorak 17. maja ekipa za pružanje prve pomoći učestvovaće na regionalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći koje će se održati u Banjaluci, a planiran je i obilazak najugroženijih porodica, naročito staračkih domaćinstava.

Ovogodišnji moto obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta Republike Srpske je „Mi smo članovi Crvenog krsta, a vi?“. Promoter akcije je bivši proslavljeni fudbaler Mladen Krstajić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…