Crveni krst Kotor Varoš: Ponosni na ostvarene rezultate

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.03.2017. 17:15

Na godišnjoj skupštini kotorvaroškog Crvenog krsta zaključeno je da je prošla godina bila više nego uspješna u pogledu realizacije brojnih aktivnosti. Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović istakao je da su ostvareni odlični rezultati na planu dobrovoljnog davalaštva krvi, a pogotovo u radu sa mladima i omasovljavanju organizacije.

"Uz podršku opštine i donatora postigli smo odlične rezultate na zdravstvenom i socijalnom planu. Izrazito visok procenat davanja krvi u odnosu na broj stanovnika potvrda je humanosti naših građana", rekao je Brborović i dodao da su u tri prošlogodišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi prikupljenje 492 doze dragocjene tečnosti.

On je pohvalio učinak ekipa podmlatka Crvenog krsta, koje su zauzele druga i treća mjesta na republičkim kviz-takmičenjima.

Pored finansijskog izvještaja za prošlu usvojen je i Orijentacioni program rada i prijedlog finansijskog plana za ovu godinu.

Predsjednik kotorvaroškog Crvenog krsta Vojislav Glavaš rekao je da će jedan od najvažnijih zadataka u ovoj godini biti stalni rad na omasovljavanju i jačanju postojeće mreže osnovnih i mjesnih organizacija Crvenog krsta na području opštine.

"Naročita pažnja biće posvećena radu sa mladima, odnosno razvijanju osjećaja humanosti i brige za socijalno ugrožene kategorije društva", naglasio je Glavaš.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je pohvalio rad opštinske organizacije Crvenog krsta i obećao svesrdnu pomoć opštine u realizaciji planiranih aktivnosti u 2017. godini.

Posebnim priznanjima za svoj nemjerljiv doprinos u radu opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš nagrađeni su opština Kotor Varoš, Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", te preduzeća "Sportek" i "Dermal".

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…