Crveni krst: Ponosni na ostvarene rezultate

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.03.2016. 17:25

Na godišnjoj skupštini kotorvaroškog Crvenog krsta zaključeno je da je prošla godina bila više nego uspješna u pogledu realizacije brojnih aktivnosti.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović istakao je da su ostvareni odlični rezultati na planu dobrovoljnog davalaštva krvi, a pogotovo u radu sa mladima i omasovljavanju organizacije. 

"Uz podršku opštine i donatora postigli smo odlične rezultate na zdravstvenom i socijalnom planu. Posebno smo ponosni na projekat 'Omladinska ekološka inicijativa', koji smo realizovali u saradnji sa UNDP-om", rekao je Brborović. 

On je pohvalio učinak ekipa podmlatka Crvenog krsta, koje su zauzele prva mjesta na republičkim kviz-takmičenjima. 

Pored finansijskog izvještaja za prošlu usvojen je i Orijentacioni program rada i prijedlog finansijskog plana za ovu godinu. 

Predsjednik kotorvaroškog Crvenog krsta Vojislav Glavaš rekao je da će jedan od najvažnijih zadataka u ovoj godini biti stalni rad na omasovljavanju i jačanju postojeće mreže osnovnih i mjesnih organizacija Crvenog krsta na području opštine. 

"Naročita pažnja biće posvećena radu sa mladima, odnosno razvijanju osjećaja humanosti i brige za socijalno ugrožene kategorije društva", naglasio je Glavaš. 

Posebnim priznanjima za svoj nemjerljiv doprinos u radu opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš nagrađeni su Bojan Kerezović, Đuro Krčić, Slavko Trifunović, Zdravko Kozarević i Tomo Antunović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…