Crveni krst: Poziv građanima da postanu volonteri

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.05.2016. 11:53

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš realizuje brojne aktivnosti u okviru Nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja.

Članovi ove organizacije po svim školama i na gradskim ulicama prodaju markice i dijele plakate i letke kojima ukazuju na značaj ove humanitarne organizacije u društvu.

Volonter kotorvaroške organizacije Crvenog krsta Jelena Marković istakla je da je obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta prilika da se sugrađanima prikažu aktivnosti ove organizacije i da svi zainteresovani postanu njeni članovi.

“Cilj nam je da se što više mladih uključi u naše aktivnosti kako bi razvili osjećaj humanosti i stekli nova znanja i vještine”, rekla je Markovićeva.

U utorak, 17. maja, ekipa za pružanje prve pomoći učestvovaće na regionalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći koje će se održati u Banjaluci, a planiran je i obilazak najugroženijih porodica, naročito staračkih domaćinstava.

Ovogodišnji moto obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta Republike Srpske je “Mi smo članovi Crvenog krsta, a vi?”. Promoter akcije je proslavljeni fudbaler Mladen Krstajić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…