DNS proslavio krsnu slavu Mitrovdan

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.11.2016. 09:04

U Kotor Varošu proslavljen je Mitrovdan – krsna slava Demokratskog narodnog saveza /DNS/. Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović je čestitao slavu članovima i simpatizerima ove stranke i poručio da tradiciju koja traje punih šest godina u Kotor Varošu neće prekidati.

“Želim vam da u našem zaštitniku Svetom Dimitriju i njegovom iskustvu pronađete ideju za ovozemaljski život, ali i da čuvamo vjeru i praznovanje kao što je on širio hrišćanstvo”, istakao je Čubrilović.

DNS je u Kotor Varošu osnovan 2010. godine i, prema riječima predsjednika Opštinskog odbora Slobodanke Kalamande, podrška građana ovoj stranci je sve veća.

“Iza naših rezultata stoji ogroman rad, velika posvećenost i odanost političkim ciljevima DNS-a. U odnosu na prethodne lokalne izbore imamo značajan rast”, istakla je Kalamanda i dodala da će DNS u lokalnom parlamentu sa tri odbornika biti relevantan politički faktor.

Proslavi Mitrovdana prisustvovali su i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Damir Ćopić, delegacija Glavnog odbora DNS-a, predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman,  novi načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan (PDP), kao i delegacije odbora DNS-a iz Čelinca, Mrkonjić Grada i Banjaluke, Teslića i Kneževa, brojni članovi stranke sa područja Kotor Varoša, lokalni privrednici i gosti.

Slavski obrad obavili su sveštenici Damir Vrhovac i Mirko Batar, a potom je uslijedilo lomljenje slavskog kolača.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…