Da li će se Kotor Varoš i njegovi stanovnici uključiti u akciju ”Sat za planetu zemlju”!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.03.2016. 09:16

WWF - Svetski fond za prirodu, organizuje akciju Sat za našu planetu koja će se održati po deseti put u svetu. U subotu 19. marta 2016. godine u 20.30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, biće isključena svetla na jedan sat.

"Sat za planetu Zemlju" najveća je globalna volonterska akcija čiji je cilj da ukaže na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, te da predoči na koji način je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanja resursa na planeti Zemlji.

Akcija je prvi put na globalnom nivou održana 2008. godine, a organizuje je Svjetska organizacija za zaštitu prirode.

Prošle godine akciju je podržalo više od 7.000 gradova iz 160 zemalja. Svjetska organizacija za zaštitu prirode ovogodišnju akciju "Sat za planetu Zemlju" posvetila je klimatskim promjenama. 

Grad Banjaluka osmu godinu zaredom podržava ovu akciju, te će tim povodom danas od 20.30 do 21.30 časova biti isključena svjetla na zgradi Gradske uprave i objektima drugih institucija u užem centru grada, kao i javna rasvjeta u Ulici Veselina Masleše i u dijelu Ulice kralja Petra prvog Karađorđevića.

Inicijativa za akciju u Kotor Varošu potiče od EcoLog KV Facebook stranice edukativnkog/informativnog karaktera, koja za cilj ima promovisanje ekologije i povećanje nivoa zaštite životne sredine našeg područja. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…