Da li se poštuje Sporazum o poštovanju etičkog kodeksa na narednim lokalnim izborima u Kotor Varošu!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.08.2016. 19:36

Iako zvanično kampanja za lokalne izbore u BiH kreće 2. septembra svjedoci smo da je borba za glasove u punom jeku. Tako su i u našoj opštini pali i prvi članci, saopštenja, razotkrivanja namjera, ko za koga radi, vrijeđanja, prijetnje i slično. Ne zaboravite dragi kandidati, proći će i 2. oktobar. Postojaće kao i u svemu i pobjednici i gubitnici. Poslije toga treba živjeti u istom gradu, a prije svega velike su šanse da ćete u raznoraznim koalicijama čak i pružati ruku jedni drugima i ”saradjivati” na obostrano zadovoljstvo. U prethodne četiri godine u našoj opštini svi su vladali u raznim kombinatorikama koalicija. Imenovali ste i smjenjivali jedni druge. Najmudriji su najbolje prošli. Vjerovanto će tako biti i u buduće! Umjesto analiza i vrijeđanja možda da nam kažete kako planirate asfaltirati ulice i završiti famozni projekat vodovoda i kanalizacije i kada!? Nebitno ko god da pobijedi na izborima!!

Predstavnici političkih partija koje će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima, potpisali su u sali SO Kotor Varoš, Sporazum o poštovanju etičkog kodeksa za političke kandidate na lokalnim izborima 2016. godine i to 20. jula 2016. godine.

Političke partije imaju za cilj politički, ekonomski, socijalni i kulturni razvoj naše opštine i vjeruju da se ovi zajednički ciljevi mogu najbolje postići kroz slobodan i otvoren demokratski proces zasnovan na slobodnim, pravednim i transparentnim izborima, stoji u tekstu ovog Sporazuma. 

Od  peatnaest političkih subjekata prijavljenih za učešće na predstojećim lokalnim izborima u opštini Kotor Varoš , Sporazum o poštovanju etičkog kodeksa za političke kandidate na lokalnim izborima 2016. godine su potpisali predstavnici: Srpske demokratske stranke, Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Socijalističke partije, Demokratskog narodnog saveza i Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

Kao što sam napisao na početku rada portala KVorum.net se neće baviti politikom osim u vrijeme kampanje kada će objektivno prenositi samo saopštenja i najave stranaka bez izmjena. 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…