Daliborka Kerezović-Damjanović: ŠG ”Vrbanja” smo digli na noge, sada je to sistem koji stabilno posluje

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.11.2017. 08:38

Zadovoljni smo postignutim rezultatima u 2017. godini. Na polugodištu je ŠG ”Vrbanja” poslovalo pozitivno. Pozitivan rezultat smo imali i u prvih devet mjeseci. Uspjeli smo ostvariti panirani obim proizvodje, kao i planirani prihod. Ostvarili smo prosječnu cijenu veću za 5 KM od planirane. Isplatili smo u ovoj godini radnicima ŠG ”Vrbanja” 11 plata, a planiramo isplatiti do kraja godine još jednu, kaže u intervjuu za ”Glas Kotor Varoša” Daliborka Kerezović-Damjanović, direktorica ŠG ”Vrbanja”.

ŠG ”Vrbanja” je ove godine imala i brojna investiciona ulaganja. Šta biste posebno izdvojili?

Najbitnija, a i ujedno i najveća invsticija u ovoj godini je izrada šumsko-privredne osnove za narednih 10 godina gazdovanja ovim šumsko – privrednim područjem. Ove godine su završeni terenski radovi, a za osnovu smo izdvojili oko 300.000 KM. Pored toga smo uspjeli i da obnovimo vozni park kupovinom novog autobusa za prevoz radnika. U toku su pripremni radovi za sanaciju krova na zgradi ŠG ’’Vrbanja’’,  koja će biti završena u proljeće sljedeće godine.

Da li ste zadovoljni kadrovskom strukturom u ŠG ”Vrbanja”?

Apsolutno. Svi radni zadaci se izvršavaju na vrijeme, stručno i sa maksimalnom posvećenošću, uz optimalno korišćenje  vremena i sredstava rada.

Kakava je saradnja sa opštinskom upravom Kotor Varoša?

Saradnja sa opštinskom upravom je izrazito dobra. Sve obaveze u toku godine smo uredno platili opštini. Nemamo trnutno nikakvih dugovanja. Sa opštinom smo ove godine uspjeli  napraviti sporazum o zajedničkom ulaganju u putnu infrastrukturu, što je zaista odraz dobre saradnje i razumijevanja kako  načelnika, tako i SO Kotor Varoš.

Koji su planovi ŠG ”Vrbanja” u narednoj godini?

Želja nam je da ostvarimo planirani obim proizvodnje, kako bismo ostvarili pozitivan finansijski rezultat. Taođe, planiramo omogućiti da nekoliko šumarsih inženjera i šumarskih tehničara odradi pripravnički staž.

Izvor: GlasKotorVaroša.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…