Dan opštine Kotor Varoš obilježen svečanom akademijom

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.04.2017. 22:41

Svečanom akademijom u kino-sali obilježen je 24. april – Dan opštine Kotor Varoš, u prisustvu brojnih gostiju iz javnog, političkog i kulturnog života Kotor Varoša i Republike Srpske.

Nizom aktivnosti obilježavanje Dana opštine počelo je već jutros,  kada je delegacija opštinske organizacije SUBNOR-a Kotor Varoš i delegacija opštine Kotor Varoš predvođena načelnikom opštine Zdenkom Sakanom položila vijence na spomenik palim borcima.

Obilježavanje Dana opštine nastavljeno je služenjem parastosa poginulim borcima Vojske RS i polaganjem vijenaca na Centralno spomen obilježje.

Centralni događaj svakako je bila svečana akademija na kojoj su dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama.

Zlatnim poveljama, najvišim opštinskim priznanjima,  za poseban doprinos za razvoj opštine Kotor Varoš odlikovani su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i viši asistent na Arhitektonsko–građevinskom fakultetu u Banjaluci Kotorvarošanin Slavko Vasiljević.

Opštinske zahvalnice uručene su sekretaru Crvenog krsta Kotor Varoš Borislavu Brboroviću, direktorici Centra za porodicu “Kuća radosti” Dragici Tepić, učeniku Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Slavenu Kneževiću, kojeg je predsjednik RS Milorad Dodik odlikovao Medaljom zasluga za narod, seniorskom šampionu BiH u džudou Borislavu Bogdaniću i uglednom kulturnom radniku i vođi Anasmbla “Žubor” Obrenku Tepiću, a posebna zahvalnica pripala je Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…