Darija Danilović vicešampionka BiH u džudou, Pejaković bronzani

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.03.2017. 13:18

Darija Danilović pokazala je svoj talenat te sa dvije pobjede i porazom u finalu postala vicešampionka Bosne i Hercegovine na prvenstvu koje se održalo u Istočnom Sarajevu. Džudo klub ”Mladost” nastupio je sa 7 takmičara i donio dvije državne medalje. Stefan Pejaković je na istom prvenstvu u svojoj kategoriji izborio bronzu u veoma jakoj konkurenciji.

Darija Danilović je u prvom kolu pobjedila takmičarku koja je bila bronzana u Federaciji BiH. U polu finalu je pobjedila prvakinju Republike Srpske jako kvalitetnim iponom. U finalu nije imala šanse protiv takmičarke koja je bila prvakinja Federaciji BiH, ali u klubu ističu da je ovo odličan rezultat.

Stefan Pejaković je imao težak put pa je već u prvom kolu je radio sa prvakom BiH i izgubio je na zlatni poen, nakon duge borbe od 8min. U repasažu je radio sa takmičarom koji je bronzani na prvenstvu Republike Srpske i zakucao ga vrlo dobrim iponom,da bi se u borbi za bronzanu medalju sastao sa dobro poznatim momkom, jer je zbog njega ostao bez medalje na prvenstvu RS, i revanširao mu se perfektnim gušenjem, zbog kojeg je morao da preda borbu u veoma napetoj atmosferi gdje je intervenisala Policija. Pejaković je podržan od strane domaćih navijača. Ovom medaljom Pejaković je opravdao poziv džudo saveza Republike Srpske.

Blizu medalje su bile Marijana Buzić i Sara Marić, ali su izgubile u borbi za medalju.

Od Drage Drage Slavnića se očekivala medalja ali je zbog 400grama viška prebačen u jaču kategoriju.

Čestitamo osvajačima medalja i treneru Sejdi Tataru koji je uveliko zaslužan za sve uspjehe kotorvaroških džudista.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…