Delegacija opštine Kotor Varoš posjetila FIPA-u

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.07.2017. 11:04

Delegacija opštine Kotor Varoš razgovarala je danas sa direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordanom Milinićem o mogućnostima saradnje na prikupljanju investicionih projekata kojima raspolaže opština i njihovom prezentovanju stranim investitorima.

Opština Kotor Varoš trenutno raspolaže sa dvadesetak projekata za izgradnju mini-hidroelektrana i projekat punionice vode koje će dostaviti FIPA radi prezentovanja stranim investitorima. Iskazana je i potreba za pronalaskom investitora radi instaliranja postrojenja za tretiranje komunalnog otpada, a iz FIPA su obećali da će pomoći u njegovom pronalasku.

U opštinskoj delegaciji bili su zamjenik načelnika Mladen Trivunović, direktor Komunalnog preduzeća “Bobas” Slobodan Jurić i poslanik u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Glamočak.

Sagovornici su istakli da 50 odsto površine predstavlja poljoprivredno i šumsko zemljište i da to pruža velike mogućnosti za investitore da uz podršku opštinske administracije u pogledu pribavljanja dokumentacije i odgode plaćanja naknada, započnu nove projekte.

Na sastanku je istaknuto da je Kotor Varoš poznat po kožarsko-prerađivačkoj, metalnoj i drvoprerađivačkoj industriji u kojima osim domaćih posluju i značajne kompanije iz Italije, Austrije, Hrvatske, koje zapošljavaju veliki broj radnika.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…