Dermal proširuje proizvodne kapacitete

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.02.2017. 23:05

Fabrika obuće „Dermal“, koja trenutno ima 500 zaposlenih, je izgradnjom nove hale proširila proizvodne kapacitete i u planu je da zaposli novih 150 radnika.

U izgradnju novog proizvodnog pogona koji se prostire na 2.200 metara kvadratnih i u novu opremo uloženo je oko 2.500.000 KM.

„Riječ je o vlastitim sredstvima koje smo usmjerili u povećanje obima proizvodnje, jer smo izvozno orijentisani“, rekao je vlasnik i direktor fabrike obuće „Dermal“ Radenko Bubić i naglasio da svoje proizvode plasiraju na tržišta deset evropskih zemalja.

[DSCN3411]

Konstantna ulaganja u nabavku nove opreme daje rezultate, postignuta je njemačka produktivnost, što se odrazilo na plate zaposlenih, koje se srazmjerno ulaganjima povećavaju na godišnjem nivou za 20 odsto.

„Naš cilj je da se i dalje širi ponuda ali i unapređuje uspješna saradnja sa dobavljačima i partnerima. U prošloj godini smo zahvaljujući konstantnom ulaganju i proširenju proizvodnih pogona povećali izvoz gotovih proizvoda za 30 odsto, a trend povećanja obima proizvodnje i ukupne realizacije poslova očekuje se i ove godine“, zaključio je Bubić.

Osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, „Dermal“ proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, kao i za radnike “Elektroprivrede Republike Srpske”. Nedavno je potpisan i ugovor sa slovenačkom „Alpinom“ za izradu modne obuće i obuće za planinarenje.

Fabrika obuće „Dermal“ će u petak (10. februar) svečano obilježiti 15 godina postojanja, uspješnog rada i razvoja preduzeća. Biće otvoren novi proizvodni pogon, a svečanom činu će prisustvovati brojne zvanice iz političkog i privrednog života Republike Srpske i opštine Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…