Detalji o pljačkama nekoliko kuća na području Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.05.2017. 08:46

Protiv Miloša Grmuše (25) iz Laktaša i Vladislava Šilje (39) iz Sarajeva Okružno javno tužilaštvu u Banjaluci podiglo je optužnicu zbog sumnje da su obili i opljačkali 26 kuća i pričinili štetu od nekoliko desetina hiljada maraka.

Oni su optuženi da su krivična djela počinili u periodu od jula prošle do 23. januara ove godine, na način da su obijali kuće odakle su krali novac, nakit i druge vrijedne stvari. Kuće su pljačkali na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora, Gradiške, Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada.

Nakon nekoliko pljački na području susjednih opština na red je došao i Kotor Varoš. Prvo su došli u mesto Čepak kod Kotor Varoša i obili kuću od M. B., a Grmuša je ispreturao stvari, ali ništa vredno nije pronašo. Iste sudbine su bili i u kući u komšiluku, gdje su takođe ostali bez plijena. Zatim odlaze u selo Zabrđe gde su obili kuću od S. M. i pronašli samo 20 evra.

Oni su i 19. decembra u Zabrđu obili još jednu kuću, kao i uvijek Šilj je čuvao stražu a Grmuša preturao stvari po kući. Ovom prilikom iz novčanika su ukrali 60 maraka, zatim dukat sa grbom Austrije i veću količinu nakita vrijednog više od 1.500 maraka.

Hapšenje

Miloš Grmuša i Vladislava Šilj uhapšeni su u policijskoj akciji „Magistrala“ krajem januara ove godine. U banjalučkoj policiji tada su pojasnili da su akciji proveli u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka i da je ona trajala nekoliko mjeseci.

Prilikom hapšenja policija je kod njih pronašla i oko 75 grama marihuane, digitalnu vagu i više mobilnih telefona.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…