Devet ponosnih decenija fudbalskog kluba Mladost

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.07.2016. 09:00

Fudbalski klub “Mladost” iz Kotor Varoša ove godine slavi 90 godina rada. Kotorvaroški trećeligaš jedan je od najstarijih sportskih klubova u Republici Srpskoj u čijoj je bogatoj istoriji ostalo zapisano da je “Mladost”; 1988. godine savladala banjalučki “Borac”, samo deset dana nakon što su Banjalučani osvojili Kup Jugoslavije.

Predsjednik “Mladosti”  Rajko Ponorac ističe da su povodom jubileja planirane prijateljska utakmica i svečana akademija.

” Planiramo i da štampamo odgovarajuću publikaciju i upriličimo izložbu fotografija da bi se građani informisali o decenijskom trajanju ovog popularnog sportskog kolektiva”, rekao je Ponorac.

On je istakao da očekuje pomoć u organizaciji proslave 90 godina FK “Mladost” od fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH, kao i od resornog ministarstva Republike Srpske.

Povodom obilježavanja jubileja imenovan je i Organizacioni odbor na čijem čelu je načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović.

Na prvoj sjednici Organizacionog odbora biće utvrđen termin obilježavanja jubileja, a kompletan program biće održan na Trgu Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera, koji se nalazi ispred stadiona na kojem svoje utakmice igra “Mladost”.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…