Deveti tradicionalni pohod u manastir Liplјe - 3. memorijal Predrag Avdalović Peđa

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.03.2016. 08:54

Pohod je u nedelјu 27.03.2016. godine. Okuplјanje polaznika je u 7:30č ispred Radničkog univerziteta. Polaganje cvijeća i pomen na mjestu stradanja u Tešićima je predviđeno u vremenu od 9:00-10:00č.

Posle toga nastavlјamo Peđinim stazama do izletišta "Uzlomac" u Savićima, gdje nam je obezbijeđeno osvježenje od UG "Zmajevac", a tu će nam se pridružuje ekipa iz Vrbanjaca.

Nakon odmora, laganim tempom prelazimo preko Uzlomca i dolazimo u Donje Liplјe gdje se zadržavamo oko 30 minuta.

Nakon odmora u Donjem Liplјu, nastavlјamo prema manastiru gdje prisustvujemo večernjoj molitvi. Poslije molitve uz zdravicu :) razgovaramo sa igumanom Teofanom i čekamo prevoz za povratak kući. Dolazak u Kotor Varoš je predviđen u 20:30č.

Uplata za učešće u pohodu je minimalno 5 KM, a sav prihod od akcije biće uplaćen na račun za liječenje Stefana Majstorovića iz Savića!

Prevoz je obezbijeđen u saradnji sa UG "Zmajevac" i Prevoz golub d.o.o. 

Staza je srednje teška, dužine 26 km, a svi učesnici moraju imati planinarske cipele (gojzerice), odjeću prilagođenu vremenskim prilikama, rezervnu presvlaku u rancu i hranu za jedan dan.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…