Djeca i roditelji iz “Kuće radosti” toplim prijemom zahvalili donatorima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.01.2017. 13:03

“Kuća radosti” Kotor Varoš ugostila je delegacije Ambasade Kine u BiH i Kabineta člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića i zahvalila im za donacije pomoću kojih su obezbijedili uslove za početak rada u vlastitim prostorijama i poboljšali brigu o djeci sa poteškoćama u razvoju i jezičko-govornim smetnjama.

Delegaciju Ambasade Kine predvodila je ambasadorka Bo Čen, a Kabineta člana Predsjedništva BiH iz RS Nataša Zirojević i Ivanićeva supruga Gordana Ivanić. Svečanom dočeku za koji se pobrinulo rukovodstvo i djeca iz “Kuće radosti” prisustvovali su i načelnik opštine Zdenko Sakan i direktor kotorvaroškog Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić, koji od početka podržavaju rad “Kuće radosti”. Djheca i roditelji su dočekali goste, a izveden je i zabavni program u znak dobrodošlice i zahvalnosti za podršku.

– Čast nam je što su nas posjetili dragi gosti, koji su nam donirali sredstva potrebna za rad. Naše udruženje trenutno ima tridesetak korisnika, a svaki dan imamo novu djecu koja žele da budu sa nama. Radimo u tom pravcu da prepoznamo potrebe djece i porodica i želimo da im pružimo podršku – rekla je direktorica Centra za porodicu u sklopu kojeg djeluje “Kuća radosti” Dragica Tepić.

Zadovoljstvo ne skriva ni predsjednica Upravnog odbora Centra za porodicu Nina Dragoljević, ističući da im je bila čast da sarađuju sa divnim ljudima.

– Ovo je za nas najznačajnija donacija i zbog iznosa odobrenih sredstava i zbog brzine. Doniranim sredstvima plaćena je adaptacija prostora, riješen je problem grijanja, nabavljen je dio prilagođenog namještaja i digitalni logopedsku set, koji nas čini reprezentativnim za svakog logopeda kojeg budemo angazovali, a i praksa pokazuje da je saradnja djece na instrumentu odlična. Instrument je prilagođen i djeci sa oštećenim sluhom. Želimo da izrazimo zahvalnost Vladimiru Bibiću, koji je prepoznao našu ideju i obezbijedio nam potrebne kontakte. Zahvaljujemo se i Nataši Zirojević, koja nam je bila desna ruka u komunikaciji sa Ambasadom Kine – istakla je Dragoljevićeva.

Bibić je rekao da mu je zadovoljstvo što je pomogao roditeljima djece iz “Kuće radosti” i zahvalio ambasadorki na donaciji i osoblju u Kabinetu člana Predsjedništva BiH iz RS koji su posredovali u dobijanju projekta.

– Vjerujem da je ovo samo početak jer smo već na sastanku dogovorili nastavak saradnje za dobrobit Kotor Varoša i građana – naveo je Bibić.

Izvor:MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…