Dom zdravlja ´Sveti Pantelejmon´ kupio dva nova vozila

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.03.2017. 11:50

Dom zdravlja “Sveti Pentelejmon” Kotor Varoš kupio je dva nova vozila čime je nastavio da unapređuje kvalitet svog rada i usluga koje pruža pacijentima. Kupljeno je novo sanitetsko vozilo, koje je opremljeno savremenom opremom i namijenjeno je za prevoz pacijenata u hitnim slučajevima. Drugo vozilo je minibus, koji će biti korišćen za prevoz pacijenata u dijalizni centar u Banjaluci.

– Postojeći vozni park je već umnogome dotrajao i vozila koja smo imali na raspolaganju su prešla ozbiljnu kilometražu, a posebno vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Na ovaj način ćemo naše usluge podići na još viši nivo i obezbijediti siguran prevoz za naše pacijente i brzo reagovanje u hitnim slučajevima – rekao je direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić.

Osavramenjavanje dotrajalog voznog parka realizovano je uz pomoć donacije, a polovinu novca obezbijedio je Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” iz vlastitih sredstava.

"Novo sanitetsko vozilo u potpunosti je opremljeno za prevoz hitnih slučajeva, a kupovinom minibusa znatno smo olakšali prevoz pacijenata u dijalizni centar u Banjaluku", rekao je direktor Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" Vladimir Bibić. 

On je dodao da je treće nabavljeno vozilo već u funkciji za rad na terenu, te da je nabavka bila neophodna, jer su postojeća vozila prešla ozbiljnu kilometražu. 

Minibus za prevoz pacijenata na dijalizu dnevno pređe i do 250 kilometara, jer prevozi i pacijente iz najudaljenijih kotorvaroških mjesnih zajednica. 

"Godišnje imamo oko 800 odlazaka za Banjaluku, kako bi prevezli pacijente do Kliničkog centra, a nabavkom novih vozila biće omogućen lakši i bezbjedniji prevoz", rekao je Bibić Srni. 

Osim nabavke novih vozila u ovoj zdravstvenoj ustanovi toku je rekonstrukcija i sanacija postojećeg objekta, koja se realizuje u okviru projekta "Jačanje zdravstvenog sektora", a za tu namjenu izdvojeno je 354.693 KM. 

Nedavno je položen kamen temeljac za izgradnju novog bloka kotorvaroškog Doma zdravlja. Vrijednost projekta je milion KM, a sredstva je obezbijedila Fondacija "Hajdar Alijev" iz Azerbejdžana. 

Osim navedenih projekata ova ustanova se može pohvaliti i stabilnim finansijskim poslovanjem. 

"Redovno isplaćujemo zaposlenima plate i doprinose, a sve projekte i aktivnosti ćemo realizovati bez kredita i pozajmica", zaključio je Bibić i dodao da je do sada investirano oko dva miliona KM za poboljšanje uslova rada medicinskog osoblja i liječenje pacijenata.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…