Dom zdravlja ´Sveti Pantelejmon´ prodaje stara vozila

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.10.2017. 16:15

Direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimir Bibić raspisao je na osnovu odluke Upravnog odbora ove ustanove javnu licitaciju za prodaju starih vozila.

Na licitaciji su ponuđena četiri vozila koja više nisu potrebna Domu zdravlja i čije je zadržavanje zbog starosti, dotrajalosti i skupog održavanja potpuno nerentabilno. Pored toga Dom zdravlja je u posljednje vrijeme kupio nekoliko novih sanitetskih, terenskih i vozila za prevoz dijaliznih pacijenata čime je vozni park potpuno obnovljen.

Dom zdravlja traži kupce za “ladu nivu” čija je početna cijena 400 i “reno 4” za koju licitiranje kreće od 200 maraka. Sa istom početnom cijenom na dobošu je i teretno vozilo “reno ekspres”, dok je najvredniji autobus “pežo bokser” za koji licitiranje kreće od 12.000 KM. Uvid u vozila moguće je izvršiti svakim radnim danom u periodu od sedam do 15 časova.

Licitacija će biti održana 2. novembra u devet časova usmenim javnim nadmetanjem u prostorijama Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš. Kaucija za učešće na licitaciji iznosi deset odsto od početne cijene i uplaćuje se na blagajni Doma zdravlja do devet časova na dan licitacije.

Pravo na učešće na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica pod istim uslovima koja do početka licitacije polože kauciju. Da bi licitacija bila održana, potrebno je da se prijavi najmanje jedno lice za svako licitirano sredstvo.

Kupac sa kojim bude zaključen ugovor obavezan je da uplati izlicitiranu sumu u roku od sedam dana nakon zaključivanja postupka javne licitacije, a prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Ako pobjednik licitacije odustane od zaključivanja kupoprodajnog ugovora ili ne uplati preostali iznos cijene u navedenom roku gubi pravo na povrat kaucije.

U slučaju da prva licitacija ne uspije, druga će biti održana 10. novembra 2017. godine u devet časova na istom mjestu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…