Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH na prvoj Zlatnoj misi u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.08.2016. 16:12

U okviru ´Zahvale Gospi Sokoljskoj´ - dobrotvornih dana koji se održavaju u periodu od 14. do 16. avgusta 2016. godine u Kotor Varošu obilježena je prva Zlatna misa koja je održana danas (nedjelja 14. avgust). Osim velikog broja Kotorvarošana katoličke vjeroispovijesti, ovom događaju prisustvovali su hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, članica Predsjedništva HDZ BiH Marija Rapo, predsjednik RO HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna Dragan Juričević.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr Dragan Čović čestitao je slavljenicima, te je izrazio zadovoljstvo što su se hiljade ljudi okupile da u zajedništvu obilježe ovaj jubilej.

„Želim da se ovako okupljamo u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, jer ako smo ujedinjeni i ako svi damo svoj doprinos, svima će nam biti bolje,“ rekao je Čović.

U okviru “dobrotvornih dana” biće održani i koncerti Miroslava Škore 14.08 i Ivana Zaka 15.08 u Sokolinama u Kotorvarošu.

Naglašeno je da je kotorvaroška dolina, koja obuhvata župe Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci, do sada dala veliki broj sveštenika i časnih sestara.

„Od 1964. godine do danas kotorvaroška župa je dala 37 sveštenika i 37 časnih sestara,“ izjavio je fra Marko Kovačić kome je obilježena Zlatna misa.

Obilježene su i Srebrene mise fra Stipe i fra Pere Karajice, te fra Mire Relote.

Misu je predvodio msgr. dr. fra Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…