Dragan Stanković osvojio prvo mjesto na drugom pojedinačnom prvenstvu učenika osnovnih škola u šahu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.11.2016. 08:46

Nakon održanog ekipnog prvenstva, prošlog vikenda je Šahovski klub „Kotor Varoš“ organizovao drugo pojedinačno prvenstvo učenika osnovnih škola u šahu. Na prvenstvu koje je održano u prostorijama ŠK „Kotor Varoš“, učestvovalo je 16 učenika iz osnovnih škola „Sveti Sava“ Kotor Varoš, Područne škole “Sveti Sava“ Zabrđe, Petar Petrović Njegoš“ Maslovare i „Petar Kočić“ Šiprage.

Na prvenstvu je igrano šest kola po Švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 30 minuta.

Prvo mjesto je sa 6 poena osvojio Dragan Stanković, učenik OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Maslovare , bez ijedne izgubljene partije. Drugo mjesto je osvojio sa 5,5 poena Andrej Trifunović učenik OŠ „Sveti Sava „ Kotor Varoš, a treće sa 5 poena učenik Nikola Jovanović iz Maslovara.

Najuspješnijim učesnicima od prvog do trećeg mjesta predsjednik ŠK „Kotor Varoš“ Sergej Molčanov uručio je diplome, a pobjedniku i pehar.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…