Dragan Stanković osvojio bronzanu medalju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.04.2017. 13:06

Sa 24. Kadetskog i omladinskog prvenstva Republike Srpske održanom u Bijeljini, mladi šahista iz Maslovara, Dragan Stanković vratio se u Kotor Varoš sa osvojenom bronzanom medaljom. U kategoriji do 16 godina, u konkurenciji deset igrača, u sedam odigranih kola Stanković je zabilježio četiri pobjede, dva remija i samo jedan poraz, što mu je bilo dovoljno za treći stepenik pobjedničkog postolja.

 Da se radi o pravom šahovskom biseru ŠK „Kotor Varoš“ govore i njegovi dosadašnji rezultati, a to su dvije republičke vicešampionske titule i jedno treće mjesto, dok je na državnim prvenstvima osvojio do sada dva četvrta mjesta i jedno peto. 2012. godine je imao zapažen nastup na Evropskom prvenstvu u ubrzanom šahu, kada je osvojio 20 mjesto. Član je reprezentacije BiH.

IZVOR: centarzakulturukv.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…