Duško Vrljanović u sedmoj generaciji m:stipendista

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.02.2017. 22:09

Kompanija m:tel je u srijedu 01. februara u Banjaluci organizovala svečanu dodjelu m:stipendija studentima elektrotehnike i fakulteta informacionih tehnologija iz cijele Bosne i Hercegovine. Iz ove generacije odabrano je 25 studenata i studentkinja, koji će stipendiju m:tel-a primati do kraja prvog ciklusa studija. Među njima je i naš sugrađanin Duško Vrljanović student Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci. Da se prisjetimo, KVorum.net je objavio da se u prošloj šestoj generaciji među m:stipendistima našao se Milan Marić, takođe iz Kotor Varoša. Pored mjesečnog iznosa od 300 KM, novi stipendisti će imati priliku u kompaniji provesti mjesec dana na praksi, te na taj način steći neprocjenjivo iskustvo iz naučne oblasti koju izučavaju.

KVorum.net čestita našem sugrađaninu na ovom izuzetnom uspjehu.

Projekat dodjele m:stipendija se organizuje po sedmi put, a uključuje studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, kao i Fakultet elektrotehnike Tuzla, te Fakulteta strojarstva i računarstva i Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel, poželio je dobrodošlicu izabranim najboljim studentima koji će nastaviti tradiciju njihovih prethodnika i ponijeti titulu m:stipendista kompanije m:tel i rekao:

„Zadovoljstvo mi je i ove godine prisustvovati ovoj svečanosti, a još veće zadovoljstvo što imam čast uručiti stipendije ovim mladim talentovanim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine.  m:stipendije, kao projekat su od početka zamišljene ne samo kao jednosmjerna podrška studentima u finansijskom smislu, one su mnogo više od toga. Projekat je zapravo motivisan odlukom da najboljim studentima m:tel bude oslonac u svim njihovim potrebama i preprekama na koje nailaze tokom svog obrazovanja. Od mogućnosti da obave vrijednu praksu u kompaniji koja je lider u oblasti telekomunikacija u BiH i koja se bavi pružanjem telekomunikacionih usluga najnovije generacije, preko pomoći i mentorstva naših stručnjaka u slučajevima i onda kada to stipendista treba, te na kraju i mogućnost da se oni u budućnosti vide u kompaniji kao važne karike razvoja, kao njeni zaposleni“. On je dodao da je ovakav odnos prema stipendistima koji m:tel njeguje godinama unazad, rijetka praksa, koju ova kompanija upravo zato naročito ističe i kojom se ponosi. 

O značaju stipendija za studente generalno, kao i o projektu m:stipendije, na ovoj svečanosti govorio je i prof. dr Branko Blanuša, novoizabrani dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, koji je naglasio važnost saradnje sa kompanijama poput m:tel-a, kako u smislu podrške najboljim studentima putem stipendija, tako i ustanova koje školuju budući kadar na kojem će se sutra zasnivati razvoj ovog društva.

Dekan je istakao: „Saradnja m:tel-a i Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci je već tradicionalna, kako u okviru ovog projekta, tako i u okviru mnogobrojnih drugih zajedničkih projekata. Takođe, imao sam priliku u da budem i član komisije u izboru prethodnih generacija m:stipendista, zajedno sa ostalim profesorima sa fakulteta obuhvaćenim konkursom. Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj prijava sa odličnim rezultatima koje su ti mladi, talentovani ljudi postigli tokom studiranja i pred kojima je sjajna budućnost“.

Kompanija m:tel je predstavljanjem svojih stipendista još jednom dokazala svoju odgovornost prema društvu i značaj ulaganja u obrazovanje, a u posljednjih sedam godina je, samo u okviru ovog projekta, svoja vrata otvorila za oko 150 mladih i talentovanih ljudi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…