Dvadesetak plivača prijavljeno da pliva za Časni krst

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.01.2017. 08:19

Od 12.00 do 15.00 časova u Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš biće obavljen ljekarski pregled učesnika nakon čega će se znati tačan broj plivača za Bogojavljenski krst.

– Bogojavljenje je jedan od 15 praznika Srpske pravoslavne crkve i zato pozivam sve Kotorvarošane da dođu i vide odvažne ljude koje ni hladna voda, ni vrijeme ne mogu pokolebati u namjeri da plivaju za Časni krst – rekao je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

Organizacioni odbor manifestacije posebno se zahvaljuje posebno se zahvaljuje Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon” i direktoru Vladimiru Bibiću. 

Jedan od učesnika plivanja za Časni krst Dejan Simić ističe da se uz snagu vjere sve može izdržati.

– Ova manifestacija ima vjerski karakter i svi koji uđu taj dan u rijeku Vrbanju su pobjednici, jer je u pitanju viteštvo i sportski duh, a ne takmičenje – rekao je Simić.

Ko bude prvi doplivao do Časnog krsta dobija zlatni dukat, dar Danila Đekanovića, umjetničku sliku kotorvaroškog slikara Branka Rusmira i poklon butika “Laguna”.

Ostali učesnici dobiće prigodne poklone koje su obezbijedili Aleksandar Saša Petrović i opština Kotor Varoš.

Preduzeća “Kvimpeks” i “Građus” su za sve posjetioce obezbijedili kuvano vino i rakiju.

Prvo plivanje za Bogojavljenski krst počinje u 11.45 časova. Prije toga u 9.00 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu biće služena sveta liturgija.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…