Edukacija za poljoprivrednike

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.02.2017. 10:11

Poljoprivredni institut Republike Srpske u saradnji sa opštinskim Odjeljenjem za privredu organizovao je edukativna predavanja za 30 poljoprivrednih proizvođača sa područja Kotor Varoša.

Načelnik Odjeljenja za privredu opštine Kotor Varoš Predrag Tešić je izrazio zadovoljstvo odazivom i obećao realizaciju niza aktivnosti u pogledu što bolje edukacije kotorvaroških poljoprivrednika.

„Bićemo na usluzi poljoprivrednim proizvođačima u narednom periodu i očekujem bolju saradnju na obostrano zadovoljstvo“, poručio je Tešić.

Magistar Goran Ostojić je na seminaru govorio na temu „Izazovi u proizvodnji kukuruza i kako ih rješavati“, njegov kolega sa Poljoprivrednog instituta Republike Srpske Željko Lakić je upoznao kotorvaroške poljoprivrednike o Izazovima u proizvodnji krmnog bilja na oranicama i značaj proizvodnje stočne hrane, dok je Nada Zavišić aktuelizovala probleme u voćarstvu i podizanju novih zasada.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…