Festival pozorišta nastavljen predstavom ”Uspavana ljepotica”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.07.2016. 15:26

Amatersko dramsko pozorište “Jovan Sterija Popović” iz Kotor Varoša odigralo je sinoć u kotorvaroškoj kino-sali predstavu “Uspavana ljepotica” u okviru festivala pozorišta “Kvart 2016”.

“Ova dječija predstava rađena je po jednoj od najljepših bajki Šarla Peroa, a Đurđina Gavrić u ulozi princeze i Danijel Pešević u ulozi princa pokazali su veliki talenat odlično odglumivši dodijeljene im uloge”, rekla je reditelj predstave Velida Popović.

Popovićeva je napomenula da su mladi glumci ovaj pozorišni komad pripremali godinu dana, dodajući da je raduje prisustvo velikog broja djece u publici.

Predstava je odigrana u organizaciji Doma kulture “Miroslav Miro Pejović” u saradnji sa Centrom sa kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš.

Festival pozorišta “Kvart 2016”, koji se održava u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, biće nastavljen danas kada će banjalučki glumac Stevan Šerbedžija izvesti monodramu “Suvišan čovjek” koju je režirao prema vlastitom tekstu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…