Folkloraši iz Maslovara vratili se iz Praga

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.11.2016. 09:00

Članovi Kulturno-umjetničkog društva “Brio-rudar” iz Maslovara doputovali su iz Praga gdje su učestvovali na međunarodnom festivalu folklora, koji je održan proteklog vikenda. Folkloraši iz Maslovara nastupili su u konkurenciji 37 učesnika iz raznih zemalja i češkoj publici se predstavili sjajnom izvedbom. Publici u Pragu predstavili su kulturu, tradiciju, narodne običaje i igre iz našeg kraja.


"Učešće na festivalu ovakvog renomea je veliko iskustvo i jednako veliko zadovoljstvo. Naša omladina je i ovaj put bila sjajna, imali su vrhunski nastup, a jednako dobro su se pokazali i lijepim ponašanjem",rekla je koordinator KUD-a “Brio-Rudar” Milena Bogdanić.

"Ovo putovanje je svakako i prilika da se naši mladi druže, i upoznaju kulturu i običaje drugih zemalja. Želimo našim članovima ali i budućim generacijama da ukažemo na veličinu druženja koja spajaju ljude, da nastave i dalje sa održavanjem naše tradicije i običaja", rekao je predsjednik KUD-a „Brio-Rudar“ Maslovare Sredo Bogdanić.

Osim u festivalskim čarima, ekspedicija iz Malosvara sa kojom su putovali i članovi KUD-a “14. februar” iz Debeljaka, uživala je i u obilasku Praga i njegovih znamenitosti. Posjetili su Karlov most, Praški zamak, Stari grad, Vaclavski trg, Karlove vari i Srpsko vojničko groblje. U povratku su posjetili KUD “Karađorđe” u Beču, a loše vrijeme pokvarilo je dio plana, kojim je bio predviđen obilazak austrijske prestonice. Članovi KUD-a “Brio-rudar” posebnu zahvalnost su iskazali Sredi Bogdaniću ističući da bez njega ne bi bilo ni društva, niti učešća na festivalima.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…