Folkloraši i osnovci iz Maslovara u akciji za Sofiju Mićević, potrebno još 540.000 dolara

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.03.2017. 13:33

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" sinoć je na svom fejsbuk profilu objavila informaciju da je za drugi dio liječenja trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke potrebno još 540.000 dolara. KUD „Brio-Rudar“ Maslovare i Osnovna škola ”Petar Petrović Njegoš” organizuju humanitarni koncert na mojem će pokušati prikupiti bar mali dio potrebnog novca za trogodišnju Sofiju Mićević iz Banja Luke, čija je majka Simona iz Maslovara. Koncert se održava 9. aprila 2017. godine u Osnovnoj školi ”Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama u 18:00 časova.

"Idemo dalje! Nema stajanja! 540 000$ je naša misija da bi smo mogli proglasiti pobjedu! Dokazali smo da to možemo! Za 7 dana prikupljen je iznos za prvi dio liječenja, imuno terapiju koja treba da osposobi Sofijin organizam za ono sto slijedi. A to je transplantacija u Baltimoru. Položili smo svi skupa samo jedan kolokvij. Za cijeli ispit trebamo se još dobro namučiti. A nakon toga ćemo svi zajedno raditi na tome da se ovo više nikada ne desi", napisali su članovi organizacije "Budimo ljudi".

Oni su takođe naveli da će tražiti Sofijin zakon.

"Neka nam uvedu porez poput onog Fonda solidarnosti koji smo plaćali dve godine. Tražićemo način i zajedno se boriti za to, za svu djecu u Bosni i Hercegovini!", navodi se u poruci Humanitarne organizacije "Budimo ljudi".

Iznos od 270.000 dolara za prvi dio liječenja u Americi trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke, a koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, juče je prikupljen.

I institucije na nivou BiH rade na tome da država potpiše garanciju da trogodišnja djevojčica hitno ode na liječenje u Ameriku.

Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH, rekao je juče da radi na što hitnijem odlasku Sofije na liječenje, te da će danas biti poznato više detalja.

Od ukupno 270.000 dolara, koliko je potrebno za prvi dio liječenja male Sofije na klinici "Јons Hopkins Medicine International", juče popodne bilo je potrebno sakupiti još samo 23.000 KM, da bi taj iznos ubrzo bio i sakupljen.

U humanitarnoj organizaciji "Budimo ljudi" iz Banjaluke rekli su da se trenutno radi na dobijanju vize za odlazak na liječenje u Baltimor, gdje će Sofija najvjerovatnije ići redovnim letom.

Mala pluća Sofije Mićević u Beogradu se očajno bore za dašak života jer su joj uvećane jetra i slezena, koje joj pritišću pluća, a ako što hitnije ne ode na liječenje u Baltimor, može doći do najgoreg mogućeg scenarija.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…