Folkloraši iz Maslovara puni utisaka sa Zlatibora

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.12.2017. 15:37

Kulturno-umjetničko društvo “Brio Rudar” iz Maslovara imalo je uspješan nastup na međunarodnom festivalu folklora “Zlatibore širi svoje grane – 1.000 na 1.000” održanom na srpskoj planinskoj ljepotici u Čajetini.

Zadovolji i prepuni divnih utisaka veterani KUD "Brio Rudar" vratili su se sa Zlatibora. 

"Uživanje je bilo učestvovati, družiti se, gledati nastupe ostalih društava, atmosfera koja vlada u publici, zabava posle svega, sve je savršeno. Posebno ističu perfektnu organizaciju, gostoljubivost i ljubaznost domaćina.." navodi se u saopštenju ovog društva. 

Naši folkloraši su bili dio manifestacije koja je ugostila preko 1200 učesnika iz 53 ansambla, koji su na Zlatibor došli iz različitih dijelova Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Austrije i predstavili se kroz najlepše koreografije, predstave,  folklor, tradiciju i običaje svojih gradova i zemalja. Festival se održao u čajetinskoj sportskoj hali.
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…