Folklorni ansambl Kotor Varoš održao godišnji koncert

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.12.2016. 21:38

Kotorvaroški folklorni ansambl večeras je održao godišnji koncert za sugrađane i sve prijatelje ovog kolektiva koji su pružili podršku ovom ansamblu u ovoj kalendarskoj godini.

Kotorvaroškoj publici u kino-sali predstavili su se članovi folklornog ansambla Kotor Varoš igrama iz Banije, Makedonije i iz Srbije, kao i spletom igara iz okoline Dragačeva. 

Najmlađi članovi su odigrali "Hodalicu" i kolo "Mi smo djeca vesela", dok su se domaćoj publici prvi put predstavili veterani folklornog ansambla Kotor Varoš. 

"Uz pjetliće, mlađu i stariju grupu Osnovne škole i izvođački ansambl oformili smo, zbog velikog interesovanja, prije mjesec dana i grupu veterana, koja se predstavila kolom "Katanka". Ovaj naš predpraznični koncert je poklon za sve Kotorvarošane, kojima se zahvaljujemo na podršci", istakla je predsjednik ansambla Kotor Varoš Sanela Popović. 

Večerašnji program upotpunili su i članovi Harmonikaškog ansambla "Žubor", a zahvaljujući preduzeću "Kvimpeks" obezbijeđeni su novogodišnji paketići za 23 najmlađa člana ovog ansambla. 

U ansamblu Kotor Varoš ističu da su u ovoj godini imali zavidan broj nastupa u Republici Srpskoj i Srbiji, ali da im je želja da u narednoj godini posjete i upoznaju kulture drugih zemalja. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…