Formirano Udruženje poljoprivrednika ”Malinar”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.12.2016. 10:52

Proizvođaci malina sa područja opštine Kotor Varoš osnovali su Udruženje poljoprivrednika ”Malinar”. Na osnivačkoj skupštini u Obodniku, u Agro centru, izabrano je rukovodstvo udruženja. Za predsjednika udruženja izabran je Aleksandar Stanić iz Tovladica, kao i upravni odbor koji broji sedam članova, te nadzorni odbor. Za predsjednika Skupštine izabran je Dženis Tuzlić iz Kotor Varoša.

”Cilj udruživanja je proširivanje kapaciteta proizvodnje kao i plasman robe na tržište. Na području naše opštine zasađeno je preko 100 dunuma maline i cilj nam je da taj broj utrostručimo, sve u cilju povećanja proizvodnje jagodičastog voća i unapređenja nase opštine”, rekao je Stanić.

Stanić je rekao da je cilj okupljanja malinara napraviti iskorak u proizvodnji ove grane poljoprivrede, koja je u kotorvaroškom kraju u ekspanziji. 


"Okupljamo oko 30 proizvođača sa oko 100 dunuma malinjaka i najveće smo udruženje u voćarstvu. Zajedničkim nastupom jačaćemo proizvodne kapacitete, što će nam omogućiti lakši plasman malina na tržištu", istakao je Stanić. 

On je naglasio da se jagodičasto voće pokazalo kao kvalitetno i pogodno za uzgoj na našem podneblju, a 17 proizvođača već ima ozbiljne zasade. 

Na osnivačkoj Skupštini, održanoj u Agroindustrijskom centru u Obodniku, usvojeni su program rada i Statut, te izabrani Upravni i Nadzorni odbor Udruženja "Malinar". 

Malini je prvi put ove godine bila posvećena i jedna manifestacija u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, koja je održana pod nazivom "Dani maline". 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…