Fudbalski veterani „sprijateljili“ Kotor Varoš i Mursku Sobotu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.02.2017. 09:42

Fudbalski veterani Kotor Varoša su gostovali u Murskoj Soboti na poziv župana ove opštine Aleksandera Jevšeka i tom prilikom odigrali prijateljsku utakmicu protiv domaćeg tima.

Iako je rezultat bio u drugom planu vrijedi istaći da su Kotorvarošani trijumfovali sa 5:2, ali zadovoljstvo je obostrano nakon odigranog meča, jer su sklopljena nova prijateljstva.

„Fudbalski veterani su povezali Kotor Varoš i Mursku Sobotu, što otvara mogućnost saradnje na svim poljima. Ovakvi susreti imaju neke posebne draži koje nadmašuju sam pojam sporta i takmičenja, jer simbolizuju vitalnost sporta i igre, kao jedne od najdubljih ljudskih potreba“, rekao je župan Murske Sobote Aleksander Jevšek.

Kotorvarošani su pohvalili gostroprimstvo domaćina i najavili novi prijateljski meč u gradu na Vrbanji.

„Dvodnevni boravak u Murskoj Soboti će nam ostati u lijepom sjećanju, jer se domaćin pobrinuo da sve organizuje na najvišem nivou. Naša je obaveza da u drugoj polovini godine ugostimo prijatelje iz Slovenije i odigramo revanš susret“, istakao je kapiten kotorvaroških veterana Aleksa Vučanović i pohvalio ljubaznost osoblja u motelu Čarda.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije, u okviru kojeg djeluju kotorvaroški veterani, Slobodan Petrović je prije početka utakmice uručio umjetničku sliku Branka Rusmira i prigodne poklone županu Jevšeku, kao i kapitenu domaće ekipe Miranu Forjaniču.

„Tokom boravka u Murskoj Soboti dobili smo pozive za gostovanja u Makarskoj i Gorici, jer smo postali prepoznatljivi u regionu zbog načina na koji promovišemo našu lokalnu zajednicu i želje da sklapamo nova prijateljstva“, dodao je Petrović i najavio gostovanje veterana u Širokom Brijegu u aprilu mjesecu.

Tokom boravka u Sloveniji veterani iz Kotor Varoša su svojim prisustvom uveličali obilježavanje 92-og rođendana Vatrogasnog društva Murska Sobota, gdje je član ekipe Radoslav Drljača, radnik Vatrogasnog društva Kotor Varoš, dobio prigodne poklone.

Zahvaljujući firmi Žeks turs kotorvaroški veterani su imali udobnu i sigurnu vožnju, a u povratku su posjetili Memorijalni centar Dražen Petrović u Zagrebu. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…