Fudbalski veterani Kotor Varoša gostovali u Kranju i Zagrebu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.04.2017. 13:33

Prijateljskom utakmicom u sportskoj dvorani "Planina" u Kranju veterani domaćeg Fudbalskog kluba "Triglava" i Kotor Varoša obilježili su 42 godine bratskih odnosa ova dva grada.

Ekipa Kotor Varoša trijumfovala je rezultatom 3:2, golovima Tabakovića /2/ i Vučanovića, nastavljajući saradnju sa sportskim prijateljima iz Kranja, koji će u septembru mjesecu učestvovati na turniru prijateljstva "Kotor Varoš 2017".

"U Kranju se uvijek osjećamo kao kod kuće. Prijateljstvo ćemo nastaviti da njegujemo i naše utakmice će postati tradicionalne, čime jačamo sportske veze bratskih gradova", istakao je kotorvaroški fudbalski veteran Savo Kerezović.

Zamjenik gradonačelnika Kranja Boris Vehovec, koji je inicirao ovaj susret gostima je uručio poklone i uzvratnu posjetu najavio za septembar.

"Ovakva druženja su odlična prilika za međusobna upoznavanja i razmjenu mišljenja, a naši susreti sa kotorvaroškim veteranima su više od prijateljstva", rekao je Vehovec.

Na poziv predsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske Davora Šukera i predsjednika Svjetske asocijacije Roma Totija Dedića kotorvaroški veterani su odigrali u Sesvetama i revijalnu utakmicu sa reprezentacijom nacionalnih manjina Hrvatske, koju je predvodio trener Miroslav Ćiro Blažević, i tako uveličali Svjetski dan Roma.

"Mi smo počastvovani dolaskom naše braće iz Kotor Varoša, jer su nam uvijek pružali podršku u organizaciji kampova za nacionalne manjine i na tome smo im neizmjerno zahvalni", naglasio je Dedić i dodao da Romi vole sve one koji vole njih.

On je zajedno sa Ćirom Blaževićem uručio pehar i "Romovnicu" kotorvaroškim veteranima, a kapiten Aleksa Vučanović je predao komplet sportskih majica prijateljima romske nacionalnosti.

"Naši prijatelji Romi su napravili značajan iskorak prema obrazovanju, a ono što moramo svi zajedno učiniti je da uklonimo negativne predrasude prema njima", poručio je Vučanović i zahvalio Totiju Dediću na izuzetnom gostoprimstvu.

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…