Glamočak:Saslušanja u vezi sa referendumom- politički proces

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.10.2016. 14:27

Član Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske Nedeljko Glamočak, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini iz Kotor Varoša, član Glavnog odbora SDS-a, predsjednik opštinskog odbora SDS-a Kotor Varoš, izjavio je danas, nakon što je dao izjavu u Tužilaštvu BiH u Sarajevu u vezi sa održavanjem referenduma, da je riječ o političkom procesu, imajući u vidu sa čime se sve ova zemlja susreće - od organizovanog kriminala, političke korupcije do prijetnje terorizmom.

"Mislim da bi akcija pravosudnih organa u ovoj zemlji trebalo da bude na tim pitanjima, a ne na ovom", rekao je Glamočak novinarima. S obzirom na način na koji funkcionišu tužilaštva između sebe, Glamočak smatra da nije bilo problema da se izjava uzme i u tužilaštvu u Banjaluci.

Glamočak, koji je saslušan u svojstvu svjedoka, rekao je da je danas odgovarao na pitanja o postupcima i procedurama koje su dovele do referenduma i radu komisije.

On je dodao da ne zna kakvi su dalji koraci Tužilaštva BiH, ocijenivši da kako bude odmicalo vrijeme od izbora ovo pitanje će pasti u zaborav. Glamočak je istakao da u ovom slučaju nema ničije odgovornosti, napominjući da je referendum demokratsko pravo građana koje nikoga nije ugrozilo, niti će ugrožavati. "Zabraniti referendum u ovoj zemlji bilo bi krajnje apsurdno", zaključio je on.

Prethodno je danas u Tužilaštvu BiH saslušan član Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Srpske Davoš Šešić, koji je u izjavi novinarima nakon saslušanja takođe ocijenio da je riječ o političkom procesu, dodajući da smatra da se treba baviti suštinskim problemima - korupcijom i kriminalom.

"Mislim da ovo neće ići dalje od saslušanja", dodao je Šešić.

U pozivu Tužilaštva BiH se navodi da se na saslušanje pozivaju radi ispitivanja u predmetu protiv Milorada Dodika zbog "krivičnog djela neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH, Suda BiH ili Doma za ljudska prava".

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…