Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pisao u ime Kotor Varoša Vladi Republike Srpske

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.11.2016. 15:54

Predstavnici Saveza za promjene /SzP/ su u pismu svim ministrima u Vladi Republike Srpske zatražili odgovor na pitanje da li će u skladu sa ustavom i zakonom Srpske sarađivati sa 19 gradova i opština u kojima na proteklim lokalnim izborima nije pobijedio SNSD.

Pismo je u ime Kotor Varoša, Kostajnice, Doboja, Petrova, Teslića, Bijeljine, Lopara, Ugljevika, Bratunca, Osmaka, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Sokoca, Berkovića, Gacka, Čajniča, Istočnog Mostara, Šamca i Rudog potpisao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Interesantno je da je poslije svega baš gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ugostio je predstavnike gradskog SNSD, uz poruku da je predsjednik Srpske predsjednik svih građana i da će sarađivati s republičkim vlastima na svim važnim projektima.

- Mi upravo pričamo o tim projektima i hoćemo da te stvari demantujemo i da ovaj grad ima jednak tretman od strane viših nivoa vlasti i Vlade Republike Srspke, tako i Savjeta ministara. Predsjednik Republike Srspke koji treba da bude predsjednih svih građana RS i jeste predsjednik svih građana Republike Srpske, kaže Mićo Mićić, gradonačelik Bijeljine.

U pismu povodom javnog nastupa lidera SNSD-a Milorada Dodika, u kojem je najavio da ministri neće sarađivati sa opštinama u kojima SNSD nije pobijedio, iz SZP-a pitaju ministre šta će konkretno i pojedinačno, te u kojem periodu uraditi za opštine i gradove u kojima je pobijedio SzP. 

Načelnici opštine iz SzP-a pitaju ministre kada će biti u prilici da s njima o tome razgovaraju, navodeći da ni predstavnici SNSD-a ni SzP-a funkcije ne obavljaju u ime stranaka, već isključivo u ime svih građana. 

"Očekujemo i nadamo se da se o ovim pitanjima što prije izjasnite svi pojedinačno, kao i da najkasnije za 10 dana bude organizovan zajednički sastanak", navedeno je u saopštenju načelnika. 

Predsjednik Dodik ponavlja - priča o tzv "crnoj knjizi" SNSD-a je predimenzionirana, odnosila se isključivo na one koji napuste SNSD i odu u drugu stranku.

- Oni koji govore o crnim listama su sami stalno na crnim listama. Na svim izborima za njih su sve liste crne, jer gube izbore, istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Za predsjednika Sprske ovo je vještački pokušaj opozicije da sakrije svoje poraze. Poručuje da u Srpskoj ne postoje dva bloka , jer opozicija sa svojim kapacitetima ne može da parira grupi partija koje su dominantno u vlasti. Prekid saradnje je nemoguć, kaže Dodik, jer je nije ni bilo.

- Smatram da je lideru SDS-a Vukoti Govedarici trebao neki izlaz, pa je isfabrikovana ova priča o crnim listama da bi objasnio zašto ne želi da razgovara. Nismo razgovarali ni ranije, naglasio je Dodik.

Ipak poručuje da je uvijek otvoren za razgovore. Saradnja sa svim opštinama se nastavlja, a Bijeljinu je naveo kao primjer lokalne zajednice u kojoj je Vlada proteklih godina realizovala dva kapitalna projekta - izgradnju bolnice i zaobilaznice, te podsjetio da je nedavno u Kini razgovarao i o izgradnji bolnice u Doboju, gradu u kojem je, takođe, SDS na vlasti. 

Iz SzP-a poručuju da će, ako ne dobiju odgovor, smatrati da su ministri kao odgovorni ljudi u ministarstvima bitnim za funkcionisanje lokalnih zajednica lično donijeli odluku o prekidu saradnje. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…