Herceg Novi i Kotor Varoš jačaju bratske odnose

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.04.2018. 08:28

Obilјežavanje 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš su svojim prisustvom uveličali i predstavnici bratske opštine Herceg Novi.

U delegaciji opštine Herceg Novi bili su potpredsjednik opštine Miloš Konjević, šef kabineta predsjednika opštine Vladimir Arsić i odbornik Miladin Vidaković.

Tokom boravka u našoj lokalnoj zajednici razgovarali su sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom o mogućnostima intenziviranja turističke i privredne saradnje.

„Prijatelјski odnosi sa opštinom Herceg Novi se očituju na planu unapređenja institucionalnog dijaloga sa cilјem podizanja nivoa saradnje lokalnih uprava, kao i turističkih potencijala i razmjene iskustava na tom planu“, istakao je načelnik Sakan.

Potpredsjednik opštine Herceg Novi Miloš Konjević je izrazio zadovolјstvo što su bratski odnosi sa opštinom Kotor Varoš ponovo uspostavlјeni nakon određene pauze, jer je to opština koja ima konkretnu viziju zapošlјavanja, što je osnovni uslov njenog razvoja.

„Kotor Varoš je sredina koja treba da bude primjer mnogim opštinama u Crnoj Gori kada je u pitanju zapošlјavanje i vizija razvoja, i sa ponosom mogu reći da ćemo u narednom periodu intezivirati našu saradnju“, naglasio je Konjević.

Delegacija opštine Herceg Novi se uvjerila u povolјan poslovni ambijent u Kotor Varošu, koji predstavlјa centar obućarske industrije u Republici Srpskoj.

Obišli su fabriku obuće „Dermal“, u kojoj se proizvodi namjenska obuća za ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

Nakon što su razmijenili prigodne poklone sa načelnikom Sakanom predstavnici bratske opštine Herceg Novi su se složili u ocjeni da privredni ambijent u Kotor Varošu, koji je prestigao predratni nivo zaposlenosti, predstavlјa primjer podrške investitorima i njihovima nastojanjima da u kontinuitetu zapošlјavaju radnike.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…