Hrvatima u Srpskoj biće obnovljene 364 stambene jedinice, projektom obuhvaćen i Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.05.2017. 12:18

U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja na području BiH Hrvatima će biti obnovljene 603 stambene jedinice, od čega 364 u Republici Srpskoj, istakao je ministar za izbjeglice i raseljena lica Srpske Davor Čordaš.

Čordaš je naveo da je projekat uspješno počeo u Derventi i Brodu, a kada je riječ o Hrvatima, stambene jedinice biće rađene i u Prijedoru, Banjaluci, Gradišci, Kotor Varošu, Tesliću, Doboju, Modriči, Novom Gradu, Šamcu, Berkovićima, Stanarima, Prnjavoru, Vukosavlju, Pelagićevu i Laktašima.

On je naglasio da resorno ministarstvo, osim Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, realizuje i Projekat rekonstrukcije stambenog fonda /SAF/ i Projekat rekonstrukcije stambenog fonda /OPEC/.

Čordaš je istakao da je realizacija druge faze OPEC-a u završnoj fazi i dodao da ga posebno raduje što se konačno, na terenu, počelo sa realizacijom SAF-a, na koji se čekalo dvije godine.

U okviru projekta SAF za Hrvate će biti izgrađeno 39 stambenih jedinica u Banjaluci, Brodu, Derventi, Pelagićevu, Kotor Varošu, Šamcu i Laktašima, saopšteno je iz Ministarstva.

Čordaš je rekao da je uvođenje izvođača u radove na izgradnji šest stambenih jedinica u Derventi zakazano za sutra, a ukupna vrijednost radova iznosi 220.000 KM.

On je dodao da su zaključeni ugovori i sa izvođačima radova za Brod, Kotor Varoš i Pelagićevo, te da se uskoro očekuje početak radova i u ovim opštinama.

Čordaš je podsjetio da će i u okviru Projekta OPEC biti izgrađeno dodatnih deset stambenih jedinica za Hrvate na prostoru Republike Srpske i to u Banjaluci, Derventi i Doboju po dvije, a u Brodu, Novom Gradu, Pelagićevu i Prijedoru po jedna.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…