Igralište obradovalo mališane iz „Kuće radosti“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.10.2017. 13:41

U Kotor Varošu danas je stavljeno u funkciju igralište za djecu sa razvojnim poteškoćama i jezičko-govornim smetnjama iz Centra za porodicu „Kuća radosti“.

Izgradnju igrališta i nabavku prateće opreme u najvećoj mjeri finansirala je međunarodna humanitarna organizacija „Vorld vižn“ u iznosu od 3.600 KM.

Predstavnik „Vorld vižna“ Dijana Kremenović je istakla da se na ovaj način nastavila odlična saradnja sa „Kućom radosti“.

„Učestvovali smo u značajnoj mjeri u opremanju prostorija i nabavci didaktičkog materijala, a srećni smo što djeca sa razvojnim poteškoćama i jezičko-govornim smetnjama sada imaju adekvatan prostor na otvorenom gdje će se igrati“, rekla je Kremenovićeva.

Direktor „Kuće radosti“ Dragica Kuzmić – Tepić je uručila zahvalnice preduzećima, institucijama i pojedincima koji su pružili nesebičnu podršku u izgradnji igrališta.
„Nama ova podrška mnogo znači, pogotovo roditeljima djece koja imaju određene smetnje u razvoju. Više nismo tabu tema, polako se i roditelji otvaraju i pričaju o problemima djece. Odmah je lakše kad vidimo da nismo sami i zajedno lakše savladavamo prepreke“, istakla je Tepićeva.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da je finasiranje „Kuće radosti“ uvršteno u budžet opštine i da je pored redovnih mjesečnih izdvajanja obezbijeđeno i besplatno korištenje prostora.

„Cijenimo rad svih zaposlenih u ovoj ustanovi, jer znamo da je djeci neophodno omogućiti kvalitetne uslove kako bi oni u punom kapacitetu pokazali svoj nesumnjivi potencijal i pravilno se razvijali“, naglasio je Sakan. 

U Centru za porodicu su se zahvalili vlasniku „Golub prevoza“ Borislavu Babiću, koji je dodijelio zemljište na kojem je izgrađeno igralište, zatim poslovnim subjektima „Geo-Krčić“, „Dekol“ i „Aco-trejd“, kao i svima onima koji su u prethodnom periodu pomagali rad ove ustanove.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…