Igrom i pjesmom kroz Maslovare

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.08.2016. 09:53

U okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, u subotu 30. jula, na igralištu OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Maslovarama održana je manifestacija pod nazivom Igrom i pjesmom kroz sela „Maslovare 2016“. Program ove manifestacije počeo je u 19 časova kada je ispred OŠ „Petar Petrović Njegoš“ krenuo svečani defile učesnika.

Nakon toga učesnici su odigrali narodno kolo ispred crkve u Maslovarama, odakle su krenuti ka igralištu, gdje se održavala ova manifestacija.

U programu su učestvovali: KUD "Petar Kočić" Nova Topola, KUD "Dušan Stanković" Čečava, KUD "Kakmuž", FU "Aurora" Teslić, SPKD Kneževo, KUD "Dukat“ Laminci, KUD "Petar I Karađorđević“ Mrkonjić Grad, FA "Kotor Varoš“, Ansambl "Žubor“ Kotor Varoš, KUD "Opanak" Borkovići Banja Luka, KUD "Đerdan" Kukulje, KUD "14. februar“ Debeljaci, KUD "Brio-Rudar“ Maslovare i KUD "Mladen Stojanović“ Čelinac. 

Sastavljene ruke veselih igrača i lagani okreti veselih opančića odzvanjali su Maslovarama, a mnogobrojna publika je sa razdraganošću, i nemirom koji je pojedince vraćao u dane mladosti pomno pratila svaki korak koji se igrao i nagrađivala svaku izvedbu gromoglasnim aplauzom.

Neke od izvedbi bile su dirljive, a neke pak i izazivačke pa je velika većina igrala svoje kolo u mjestu. Uspješan organizator ove manifestacije je JU "Centar za kulturu, sport i informisanje" Kotor Varoš, u saradnji sa KUD "Brio-Rudar" Maslovare i uz pomoć generalnog sponzora Kotorvaroškog kulturnog ljeta, kompanije "Blicnet".Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…