Inspekcija u “Bobasu”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.06.2017. 15:39

Inspektorat RS započeo je inspekcijski nadzor u Komunalnom preduzeću “Bobas” Kotor Varoš na osnovu prijave grupe radnika u kojoj je rukovodstvo preduzeća optuženo za niz nezakonitosti. Kontrola je započeta prije dva dana, potvrdili iz Inspektorata, ali dok sve ne bude gotovo nisu željeli davati više informacija.

Prijavu je poslala grupa radnika ovog preduzeća koja je optužila direktora “Bobasa” Slobodana Jurića da radnicima isplaćuje zarade na ruke, da ih dio nije prijavljen i da pojedinci rade kako bi otplatili svoj dug za vodu.

– Dio radnika plaćaju u kešu, oni poslije posla naveče dođu pred kuću direktora i on im tu isplati dnevnicu. Drugi dio radi da bi otplatili dug za vodu. Više radnika godinama rade na crno, a da stvar bude još gora, koliko znamo, ni direktor nije prijavljen – kazao je jedan od radnika.

Jurić odlučno tvrdi da je sve što je navedeno u prijavi laž i da se radi o spletkama neradnika.

– To je grupa radnika koji su bili miljenici starog direktora. Plata se mora zaraditi, a ne svratiti po nju. Onda kada su proglašeni tehnološkim viškom počeli su trčati okolo i praviti spletke, a sada to rade i po medijima – kazao je Jurić.

On je istakao da su inspektori bili u preduzeću i tvrdi da ništa nisu našli.

– Inspektorka je došla iznenada i da sam htio i imao šta sakriti ne bih mogao. Svi radnici su provjereni. Meni je za 54 godine ovo peto rukovodeće mjesto i šta mi treba da pravim takav navodni cirkus – kazao je Jurić.

Poslije njegovog dolaska na direktorsku poziciju tehnološkim viškom je proglašeno devet radnika. Otpuštenim radnicima nedavno je ponuđeno da se zbog povećanja obima posla vrate u preduzeće na mjesto pomoćnog radnika, ali i h je većina to odbila. (Nezavisne novine)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…