Ivan Bekjarev oduševio Kotorvarošane

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.07.2018. 08:08

Predstavom „Smeh,samo smeh“ kotorvaroškoj publici se u kino sali predstavio velikan srpskog glumišta Ivan Bekjarev.

Od Šekspirovog dijaloga, preko poezije i narodnog humora do masnih viceva, Bekjarev je podsjetio kotorvarošku publiku na neprolazna djela svjetskih i domaćih književnika i pjesnika, ali i britke misli ljudi koji su neopravdano ostali u njihovoj sjeni. 

Govoreći o predstavi Bekjarev je rekao da je ovu predstavu napravio još kao amaterski glumac i da, iako nije bilježio, ona sigurno predstava koja je najduže igrana na ovim prostorima.


„Naravno iz te predstave nema ničeg, odnosno sad sam se za ovu turnejicu malo pripremio da izvedem nešto čime sam počeo u životu, kao amater glumac . A inače , potpuno mi je nevjerovatno da nisam bilježio broj nastupa, ne vjerujem da postoji jedna predstava koja je duže igrana, zato što je igram od svoje šesnaeste godine.

Nikad dvije iste nisu odigrane, naravno uvijek izbacujem stare numere, ubacujem nove, mijenjam dalꞌ redosljed,dalꞌ nešto drugo,ali u svakom slučaju,mnogo mi je žao što nisam bilježio,jer bi mogao da se pohvalim da možda imam predstavu koja nikad duže i više nije igrana“, izjavio je Bekjarev.

On je rekao da je smijeh vjerovatno zaslužan za dugovječnost ove predstave ,ali i istakao da nije samo to.

„Ja ozbiljno počnem ovu predstavu, da pokažem šta sve mogu, znači ovo je kao karijera na dlanu i ovo nije samo smijeh,prvih desetak minuta je vrlo ozbiljno,e onda polako kažem jedan monolog , pa malo recitujem poeziju i onda poezijom promijenim žanr i tek onda , posle 10-15 minuta budem u stilu naslova predstave koji je „Smeh,samo smeh“, pojasnio je Bekjarev.

On je rekao da je za njega ova predstava veoma značajna , da je najbolje prošla u dijaspori i da je zahvaljujući njoj obišao cijeli svijet gdje ima naših ljudi.

„Tu ima prvo od narodnog stvaralaštva koje je sačuvano zahvaljujući Vuku Karadžiću, pa do autorskih tekstova poznatih novinara, književnika, i ova predstava nije kao što mnogi misle monodrama, ovde ima nekih 30 do 40 numera,znači ovo je 30 do 40 monodrama na jednom mestu, jednostavno od svega po malo, za svakog po nešto“, rekao je Bekjarev.

Za dolazak legende jugoslovenskog i srpskog glumišta zaslužna je Fabrika obuće “Dermal” Kotor Varoš, koja je predstavu poklonila sugrađanima u saradnji sa Centrom za kulturu, sport i informisanje.
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…