Ivana Filipović pobjednica ”Kotorvaroške tucijade”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.05.2016. 23:57

Vlasnik etno-kuće u Slatini Mile Đekanović na Vaskrs je u prijepodnevnim časovima bio domaćin pete po redu tradicionalne tucijade.

Kotorvarošanin Dragiša Radivojević, zaposlen u Sloveniji,  bio je pokrovitelj ovogodišnje tucijade na kojoj je i pored kiše učestvovalo 19 mališana, dok su stariji pratili takmičenje.

Nakon obavljenog parovanja, učesnici tucijade su se takmičili čije je jaje najtvrđe.

Za pobjednika je proglašena Ivana Filipović, koja je u finalu razbila jaje Dejane Radiša.

Pored pobjednice, nagrađeni su Miloš Đekanović, čije je jaje po ocjeni žirija bilo najljepše, kao i najmlađi učesnici Damjana i Damjan Božićević.

Nagrade je uručio Dragiša Radivojević, koji je na Veliki petak prilikom posjete domaćinstvu Dragana Begovića u Zabrđu predao novčanu pomoć za tri teško oboljele kćerke.

-Organizovanje tucijade je počelo uporedo sa uređenjem etno-kuće. Cilj manifestacije je da se stariji podsjete, a mladi da vide kako je nekada bilo. Očekujem da će se naredne godine na tucijadu okupiti znatno veći broj učesnika – rekao je Mile Đekanović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…