Izgradnja nadstrešnice na ´Zborištu´ u MZ Kruševo Brdo

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.05.2018. 08:42

Ovih dana privode se kraju radovi na izgradnji nadstrešnice na ´Zborištu´ u MZ Kruševo Brdo na Jankovića Brdu. Projekat je predložilo Zavičajno udruženje ´Kruševo Brdo´ a podržao ga je Savjet MZ Kruševo Brdo i opština Kotor Varoš.

"Ove godine će naše udruženje imati svoju sopru u ovom objektu pa vas pozivamo da u što većem broju dođete za mladu nedjelju (20.05) na naše "Zborište" na svečani ručak u 14:00 časova. Očekujemo da će nas posjetiti kompletno rukovodstvo opštine Kotor Varoš sa načelnikom na čelu kao i predsjednik opštine Žabalj Čedomir Božić sa saradnicima" - izjavio je Jerko Marić, predsjednik Zavičajnog udruženja "Kruševo Brdo".

U Udruženju se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji projekta.

Nakon molitve na "Zborištu" će se održati takmičenja u starim disciplinama - bacanju kamena sa ramena, skoku u dalj i navlačenju konopca a sve goste će zabavljati Izvorna grupa "Žubor Vrbanje", "Glas zavičaja", "Braća Stojanović", "Braća Trivunović" uz pratnju Miloša Panića na violini i Ljuboje Stankovića na šargiji. Ove godine po prvi put će se održati parastos strijeljanim borcima u Drugom svjetskom ratu na jami rudnika Maslovare 19.05.2018. sa početkom u 9:00 časova a biće osveštana i spomen ploča na "Zborištu" podignuta palim borcima prvog i drugog svjetskog rata.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…