Izložba fotografija i okrugli sto za čistiji Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.02.2016. 17:57

U okviru projekta „Omladinska ekološka inicijativa“, koji zajednički finansiraju Evropska unija, iz sredstava za predpristupnu pomoć, i opština Kotor Varoš, preostalo je još da se održi izložba fotografija nastalih u toku projekta i okrugli sto na kojem će biti prezentovani rezultati implementacije projekta.

Ukupan iznos dodijeljenih sredstava za implementaciju projekta je 17. 210,00 KM, a tokom radnih aktivnosti volonteri Crvenog krsta su fotografisali rezultate ponašanja građana u oblasti upravljanja kućnim otpadom i divlje deponije.

Izložba fotografija će biti postavljena u prostorijama Crvenog krsta, a autori najboljih radova će biti nagrađeni.

„Bez obrazovanih, edukovanih i informisanih građana i učešća javnosti, kao i pune svijesti u javnosti o važnosti očuvanja životne sredine, neće doći do poboljšanja stanja u ovoj oblasti na području opštine Kotor Varoš“, istakao je Bojan Kerezović, menadžer projekta „Omladinska ekološka inicijativa“.

On je dodao da će 9. marta biti organizovan okrugli sto na kojem će biti formirano koordinaciono tijelo za upravljanje projektima iz oblasti zaštite i očuvanja životne sredine na području opštine Kotor Varoš.

„Definisaćemo problem zaštite životne sredine i iznijeti prijedloge za njihovo rješavanje, a prezentovaćemo i rezultate projekta“, rekao je Kerezović.

Osim radnih aktivnosti volonteri Crvenog krsta su razvijali ekološku svijest građana Kotor Varoša i putem info-punktova, predavanja i obrazovnih radionica, likovnih radionica i kviz takmičenja, a akcijom prikupljanja, sortiranja i odlaganja otpada i nabavkom i ugradnjom komunalne opreme na praktičnom primjeru su pokazali kako se mogu riješiti problemi iz oblasti zaštite životne sredine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…