Izložba „Omiljeni dječiji pisci, koje ne možete da ne volite“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.07.2017. 14:37

Tokom ljetnjeg raspusta u prostorijama Narodne biblioteke „Kotor Varoš“ najmlađi Kotorvarošani moći će pogledati izložbu pod nazivom „Omiljeni dječiji pisci, koje ne možete da ne volite“, i tako da uživaju u radovima najpoznatijih dječijih pisaca.

„Tokom mjeseca  jula i avgusta, pripremili smo izožbu sa najpoznatijim dječijim piscima, kako bi djecu i na raspustu motivisali da čitaju knjige. Izložba je koncipirana tako da smo na devet panoa, postavili devet portreta, najpoznatijih dječijih pisaca sa nekoliko najpoznatijih njihovih djela i isječcima iz tih djela“, istakla je direktorica Narodne biblioteke „Kotor Varoš“, Bojana Vasić.

Na izložbi će se naći Branko Ćopić, Desanka Maksimović, Jovan Jovanović Zmaj, Stanko Rakita, Ljubivoje Ršumović, Duško Radović, Džek London, Žil Vern i Astrid Lindgren.

„Izabrali smo upravo najpoznatije dječije naslove, jer se sa Pipi Dugom Čarapom iz istoimenog romana i doživljajima kapetana Nema iz Vernove knjige „20.000 milja pod morem“, poistovjećuje svaki dječak i djevojčica na svijetu i čitajući ovakve knjige, uče razlikovati dobro i zlo“, rekla je Vasićeva.

Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 7 do 15 časova u prostorijama Narodne biblioteke, zgrada Radničkog univerziteta.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…