Izložba umjetničkih predmeta,nakita i predmeta kolekcionarstva

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.03.2017. 08:28

Otvaranje ”Izložbe umjetničkih predmeta,nakita i predmeta kolekcionarstva” će biti u petak 24. marta s početkom od 12 časova, a izložba će trajati sve do 9. aprila 2017. godine. Posjetioci će u galerijskom prostoru Kino sale u Kotor Varošu imati priliku pogledati izložbu svakim radnim danom od 9 do 15 , a vikendom od 9 do 12 časova.

„Preko 20 umjetnika i kolekcionara  iz Kotor Varoša predstaviće svoje radove i kolekcije. Ti izlagači će našim posjetiocima ponuditi ručno rađene predmete i nakit, a kolekcionari  pregršt zanimljivih priča iz prošlosti. Takođe, posjetioci će moći vidjeti, stare satove, knjige, umjetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, ručno rađene ćilime, narodne nošnje  i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Na ovoj izložbi svi posjetioci moći će da se edukuju i razmjene iskustva o bavljenju ovom vrstom hobija, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, između ostalog, pomažu očuvanju  kulturnog i umjetničkog blaga našeg kraja“, rekao je direktor  „Centra za kulturu, sport i informisanje“, Dragan Zeljković.

Ova izložba je i kupoprodajnog karaktera a organizuje ju JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš povodom 24. aprila - Dana opštine Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…