Izvorna SDS Kotor Varoš ujedinjuje se sa Ujedinjenom Srpskom

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.02.2017. 08:36

Opštinski odbor Izvorne SDS Kotor Varoš odlučio je večeras da se ujedini sa Ujedinjenom Srpskom čiji je predsjednik Nenad Stevandić.

Na sjednici Opštinskog odbora razmatran je dalji rad i političko djelovanje nakon odluka koje je nedavno donijela Skupština Izvorne SDS. Predsjednik Opštinskog odbora Izvorne SDS Nedeljko Đekanović podnio je izvještaj sa sjednice stranačke Skupštine održane 5. februara u Banjaluci. Konstatovano je da je zbog podnošenja ostavki predsjednika i zamjenika predsjednika stranke, Izvorna SDS u sadašnjem obliku prestala sa radom. Prisutni su upoznati i sa zaključkom Skupštine Izvorne SDS da svi opštinski odbori zasebno donose odluku o svom budućem političkom djelovanju.

U skladu sa tim zaključkom Opštinski odbor Izvorne SDS je pristupio donošenju odluke o budućem radu i djelovanju. Konstatovano je da je većina opštinskih odbora u okruženju na putu ujedinjenja sa Ujedinjenom Srpskom, što je već formalno učinio Opštinski odbor Gradiška sa kojom kotorvaroški odbor ima prijateljske odnose. Poslije rasprave, donesena je odluka da kotorvaroška Izvorna SDS pristupi ujedinjenju sa Ujedinjenom Srpskom.

Na sjednici je donesena i jednoglasna odluka da Slavko Đukić rukovodi Opštinskim odborom u svojstvu predsjednika do održavanja redovne sjednice Skupštine kada će biti imenovano novo rukovodstvo i organi stranke. Đukić je zahvalio na povjerenju i istakao da Opštinski odbor ima dobru perspektivu, bez obzira na trenutno opoziciono djelovanje na lokalnom nivou.

– Predsjednik stranke Stevandić izuzetno cijeni naš dosadašnji rad, a lično imam puno povjerenje u njega i poslanika u Narodnoj skupštini RS Slavka Dunjića koji su primjer u borbi za nacionalne i interese svih građana RS, ne žaleći svoju žrtvu u donošenju teških odluka – istakao je Đukić.

Odlučeno je da predsjednik, Predsjedništvo i Opštinski odbor preuzimaju sve obaveze u odlučivanju na nivou opštinske organizacije do održavanja redovne stranačke skupštine, uključujući i unutrašnju reorganizaciju i imenovanje povjerenika po mjesnim organizacijama i kooptiranje novih članova u Opštinski odbor. Đekanović ostaje dio tima koji će sprovesti ujedinjenje, ali zbog sudskog procesa koji je protiv njega otvoren u Sarajevu nije u mogućnosti da rukovodi odborom.

IZVOR: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…