Jedan dan više za odbojku

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.03.2016. 09:53

U okviru projekta “Jedan dan više za odbojku”, koji je pokrenula Evropska odbojkaška konfederacija (CEV), danas se u Kotor Varoši igrala odbojka na više lokacija.

Utakmice su igrane u osnovnim i srednjim školama, odbojkaškom klubu „Kotor Varoš“, ali i rekreativno u sportskoj dvorani.

Po riječima Dragana Zeljkovića, trenera OK „Kotor Varoš“, ovo je akcija koja je pokrenuta na inicijativu Odbojkaškog saveza Srbije i održava se na današnji dan samo u prestupnim godinama.

„Smisao ove akcije je popularizacija odbojke u Evropi, BiH i RS, a naš klub je prepoznao napore Odbojkaškog saveza BiH da pokaže da je odbojka sport namijenjen za sve, bez obzira na fizičke sporobnosti, tehničke vještine i poznavanje pravila“, rekao je Zeljković.

Svi članovi OK „Kotor Varoš“ su učestvovali u današnjoj akciji, a njima su se pridružili nastavnici, profesori i đaci OŠ „Sveti Sava“ i SŠC „Nikola Tesla“, kao i rekreativci koji su fudbalsku loptu zamijenili odbojkaškom.

IZVOR: www.glaskotorvarosa.com

„OS BiH na razne načine pruža podršku svim klubovima, što doprinosi popularizaciji ovog sporta, a zahvaljujući odličnoj organizaciji saveza u prilici smo da učestvujemo na brojnim turnirima i seminarima, gdje nam se pruža mogućnost edukacije i sticanja iskustva“, istakao je Zeljković i naglasio da je danas u Kotor Varošu odigrano preko 20 odbojkaških utakmica.

Na osnovu uvida u izvještaje organizatora, OS BiH će formirati rang-listu na osnovu broja učesnika, načina i kvaliteta organizacije i nagraditi tri nabolja kluba iz svakog entitetskog saveza. Prvoplasirani će dobiti 10 Mikasa lopti, drugoplasirani pet lopti, a trećeplasirani tri odbojkaške mreže.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…