Jedan sezonski radnik angažovan na održavanju najznačajnijeg projekata za gradsko područje vrijednog četiri miliona KM

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.07.2016. 15:57

Nakon primjedbi na dinamiku i kvalitet radova, prije jednog mjeseca su obustavljeni radovi na rekonstrikciji vodovoda i izgradnji kanalizacije u Kotor Varošu. Grad je ostao prekopan, posao nezavršen, kada i da li će se nastaviti niko ne zna. Kiša koja je padala tokom vikenda učinila je puteve još gorim. Sezonski radnik „Prijedorputeva“ Velemir Mladinko Kostreš angažovan je na održavanju dionice puta na kojoj je položen cjevovod.

Mladinko je u nedjelju na poziv nadzornog organa po kiši radio na sanaciji puta.

Prvog radnog dana ove sedmice obezbijeđene su dodatne količine materijala za sanaciju rupa, kako bi se do polaganja asfalta olakšalo kretanje vozila. U cilju prevazilaženja stanja zbog prekida radova na realizaciji ove u posljednjih 20 godina najveće infrastrukturne investicije u Kotor Varošu, neophodno je dodatno angažovanje svih nadležnih organa i izvođača, kako bi se radovi što prije nastavili i Projekat realizovao u ugovorenom roku. 

Iako je rok za izvođenje radova ovog projekta bio 15 mjeseci to jest jun 2016. godine, iz navedenog dolazimo do zaključka dataj rok nije ostvaren, niti će biti ostvareni rokovi koji su objavljeni naknadno a to su bili prvo oktobar 2016., pa kraj godine.

Delegacija Evropske investicione banke u Kotor Varošu

Nije to jedini nezavršeni projekat.

Iako su izvođači radova za sanaciju četiri mosta na rijeci Vrbanji oštećena od poplava odabrani još krajem maja 2016. godine, mostovi još nisu sanirani.

Na žalost, ispaštaju samo stanovnici opštine Kotor Varoš, a za nastale probleme vjerovatno niko neće odgovarati. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…