Jelenu iz Palačkovaca kod Prnjavora i Đuru iz Kotor Varoša spojila je ljubav prema prirodi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.05.2017. 14:18

Planinarenje nije samo penjanje na uspone i vrhove, već životna strast i ljubav kojoj najbolje svjedoče Jelena Tošić i Đuro Narić, koji su otišli i korak dalje i na jednom od pohoda odlučili da stanu na ludi kamen i svoju ljubav krunišu brakom.

Jelenu iz Palačkovaca kod Prnjavora i Đuru iz Kotor Varoša spojila je ljubav prema prirodi, zbog čega su im njihove kolege uz tradicionalni planinarski pozdrav “vedro” poželjeli da rastjeraju sve oblake i da im bude “vedro i u braku”.

Tošićeva, dugogodišnji član prnjavorskog Planinarskog društva “Korak više”, i Narić, koji je već devet godina u kotorvaroškom Planinarskom društvu “Mehanizam”, upoznali su se na jednom od pohoda. Prepješačili su zajedno na desetine kilometara pa je vremenom njihovo prijateljstvo preraslo u ljubav. Jeleni i Đuri nije trebalo mnogo vremena da simpatije pretvore u brak, čemu su se posebno obradovali njihovi drugovi planinari.

“Odmah sam shvatila da nas mnogo toga zajedničkog veže, da imamo sličnu narav, da nas privlače iste stvari. Ubrzo se i planiranje s početka zajedničkog života pretvorilo u stvarnost. Lijepo nam je, oboje smo zaposleni u Kotor Varošu, gdje živimo, a ljubav prema izletima i planinarenju nikad neće nestati”, priča Jelena.

Đuro u šali dodaje da su među članovima “Mehanizma” već sklopljena dva braka i da treba nastaviti sa njegovanjem tradicije.

“Dva para planinara već su krunisala svoju ljubav brakom, dok sam ja životnu saputnicu pronašao u drugom planinarskom društvu”, kazao je on.

Predsjednik Planinarskog društva “Korak više” Srđan Stakić ponosno kaže da su prnjavorski planinari obogatili članstvo, piše ”Glas Srpske”.

“Iako je promijenila mjesto boravka, Jelena je ostala član našeg društva, a sa posebnim zadovoljstvom primićemo u naše redove i kolegu Đuru iz Kotor Varoša. Obećao je da će biti prnjavorski zet za primjer. Raduju nas i najave da bi na sličan način uskoro trebalo da bude krunisano još nekoliko ljubavnih veza naših i članova planinarskih društava iz drugih gradova”, kaže Stakić.

U društvu “Korak više” nedavno su obilježili prvu godišnjicu postojanja izletom od planine Ljubić i jezera u Drenovi do manastira Stuplje. Okupilo se više od 500 ljubitelja prirode iz raznih krajeva RS, a prvi rođendan društva bio je i u znaku planinarskog braka. Planinari su tada jedni drugima dali zadatak da sklapanjem novog braka obilježe i naredni rođendan. Prnjavorski planinari planiraju ove godine da krenu u osvajanje Olimpa u Grčkoj, a Đuro i Jelena u šali kažu da su svoj Olimp već dostigli.

 IZVOR: GlasKotorVaroša.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…