Još 750.000 KM za opštinu Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.08.2018. 08:41

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u Kotor Varošu da je Vlada uložila u ovu opštinu oko 70 miliona KM, dok je kroz kredite Investiciono-razvojne banke Srpske plasirano još oko 11 miliona KM.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine, Cvijanoviceva je rekla da ce Vlada ove godine uložiti još pola miliona KM za izgradnju i rekonstrukciju lokalne putne infrastrukture u MZ Maslovore, te za rekonstrukciju zgrade FK Mladost, zgradu Narodne biblioteke i OŠ "Petar Petrovic Njegoš" u Maslovarama.

Ona je navela da ce biti obezbijedeno dodatnih 250.000 KM za Dom zdravlja, rekonstrukciju ginekologije i laboratorije, te da ce ona kao premijerka, iz drugih sredstava, obezbijediti kupovinu aparata za ultrazvuk u vrijednosti do 40.000 KM.

Ona je istakla da ce Vlada i ova opština zajednicki nastaviti da rade na rješavanju problema, te da Dom zdravlja redovno izvršava obaveze.

- Naša zajednicka briga jeste zdravlje ljudi. U naredne dvije sedmice odluka o odobravanju sredstava stupice na snagu - rekla je Cvijanoviceva.

Nacelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da želi dobru saradnju sa svim nivoima vlasti, ukljucujuci i Vladu Srpske, te da je upoznao premijerku o problemima i prioritetima ove opštine.

On je naveo da je danas dogovorena saradnja sa Vladom Srpske na saniranju gradskih ulica, kao i puteva.

Prije sastanka sa opštinskim rukovodstvom, Cvijanoviceva je posjetila fabriku obuce Dermal.

Cvijanoviceva, koja je potpredsjednica SNSD-a, sastala se u Kotor Varošu sa predstavnicima koalicije u ovoj opštini.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…